Πριν τέσσερα χρόνια, μπήκαμε και εμείς στην οικογένεια του μαραθωνίου. Μια διοργάνωση που φέρνει κοντά όλους τους δρομείς από όλο το κόσμο.

Η πρώτη χρόνια και τα πέντε χιλιόμετρα μας φάνηκαν βουνό, αλλά από εκεί ξεκίνησε η αγάπη μας για το τρέξιμο και μπήκε δυναμικά στη καθημερινότητα μας. Τη δεύτερη χρόνια βάλαμε στόχο να κάνουμε τα 5χλμ σε λιγότερο χρόνο και το πετύχαμε!  Και είπαμε να δοκιμάσουμε τα 10χλμ τις επόμενες χρονιές αφού πλέον μας έβγαιναν ξεκούραστα.

Μπαίνοντας στο καλλιμάρμαρο κάθε φορά, είτε στα 5χλμ είτε στα 10χλμ νιώθαμε δέος, ότι έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό. Έτσι μπαίνοντας φέτος, ολοκληρώνοντας τα 10χλμ, συμφωνήσαμε να δώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μας στα 42χλμ. Είναι ένας δύσκολος στόχος αλλά όχι ανέφικτος κυρίως γιατί έχουμε τη βοήθεια η μιας της άλλης! Είναι ωραίο σε έναν τέτοιο αγώνα να σου δίνει κάποιος κουράγιο να συνεχίσεις και να νιώθεις αυτό το ομαδικό πνεύμα.

Η στιγμή αυτή που μπαίνεις μέσα στο στάδιο είναι απίστευτη. Το σώμα σου έχει μουδιάσει στα τελευταία λίγα  χιλιόμετρα, αλλά μόνο που ακούς την φωνή του κόσμου δεν θέλεις τίποτα άλλο. Είναι ένα συναίσθημα το οποίο δεν περιγράφετε με λόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα και πιο δυνατά σε χιλιόμετρα είναι τα  τελευταία.

Η αίσθηση του να τερματίζεις σε ένα στάδιο το όποιο είναι πάνω από 2.000 ετών, γέματο κόσμο να σε χειροκροτά στις κερκίδες, ανεξάρτητα από το χρόνο τερματισμού σου, είναι η καλύτερη επιβράβευση. Όσο κι αν έχεις κουραστεί, όσο και να νιώθεις πως δεν αντέχει άλλο  το σώμα σου, στα τελευταία μέτρα δεν μπορείς να μην αυξήσεις την ταχύτητα σου και να σπριντάρεις.

Δεν γίνεται να μη τα δώσεις όλα, σου βγαίνει από μόνο του. Σε παρασέρνει ο κόσμος, η αύρα του μέρους και φυσικά ο εαυτός σου που μπορεί να μην ήξερες τι είναι ικανός να κάνει.

Όμως ακόμα παραπάνω μας βοηθάει πολύ και η ομάδα μας, οικογένεια μας, οι adidas Runners Athens που μας δίνει ενέργεια άλλα και σε όλους τους δρομείς. Λίγο πριν το τέλος σου, στο Cheering Zone, σου δίνουν αυτό το τελευταίο boostάρισμα που χρειάζεσαι, και για αυτούς που τρέχουν τα 10χλμ, αλλά και για αυτούς που κάνουν τα 42χλμ.

Περισσότεροι από 400 adidas Runners Athens άλλα και άλλοι τόσοι από όλη την Ευρώπη πήραν μέρος και έτρεξαν μεταδίδοντας το μήνυμα #TakeChargeAthens, κατακτώντας την πόλη και τους στόχους τους στο μεγαλύτερο running event της χρονιάς.

Δίνουμε λοιπόν πάλι το ραντεβού μας την επόμενη χρόνια,άλλα αυτή τη φόρα θέτοντας υψηλούς στόχους, για τα 42χλμ.