Τι πιο ευχάριστο από αυτό τον συνδυασμό; Η συνταγή της επιτυχημένης άσκησης: ένα φίλο σου, όρεξη και γιόγκα στο κέντρο της Αθήνας. Η θετική αύρα μπροστά στον Παρθενώνα σου δίνει ακόμα ένα κίνητρο για να γυμναστείς δημιουργικά. Ασκήσεις για δύο – ή και περισσοτέρους- κάτω από το φώς του αθηναϊκού ήλιου είναι η πρόταση μας για την αυριανή σου προπόνηση!

Vasisthasana

Η στάση της πλάγιας σανίδας

Ένωσε τα πέλματα μεταξύ τους και πίεσε με δύναμη στο πάτωμα την έξω μεριά του πέλματος του κάτω ποδιού. Γόνατα τεντωμένα και ενεργοποιημένη τετρακέφαλοι. Μετακίνησε το κάτω μέρος της κοιλιάς προς την Σπονδυλική στήλη. Το χέρι στήριξης βρίσκεται είτε κάτω από τον ώμο η μερικά εκατοστά πιο μπροστά από αυτόν. Πιέστε ομοιόμορφα τη γη με όλη την παλάμη.

Utthita parsvakonasana

 Η στάση της πλάγιας γωνίας

Στο μπροστινό πόδι το γόνατο είναι λυγισμένο, ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο με την κνήμη κάθετη στο έδαφος. Ο μηρός είναι παράλληλος με το έδαφος.  Το πίσω πόδι είναι τεντωμένο και ενεργοποιημένο. Μετακινήστε τη λεκάνη πάνω από τον μπροστινό μηρό. Το κάτω χέρι βρίσκετε έξω από το μπροστινό πέλμα και παράλληλο με αυτό.

Virabhadrasana II

Στάση του πολεμιστή 2

Η μπροστινή φτέρνα βρίσκετε σε ευθεία γραμμή με την καμάρα του πίσω ποδιού. Στο μπροστινό πόδι το γόνατο είναι λυγισμένο, ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο με την κνήμη κάθετη στο έδαφος. Το πίσω πόδι είναι τεντωμένο και ενεργοποιημένο. Κρατήστε τους ώμους ακριβώς πάνω από τη λεκάνη και τα χέρια τεντωμένα παράλληλα στο έδαφος. Το κεφάλι γυρίζει προς το μπροστινό χέρι.

Utkatasana

Η στάση της καρέκλας

Τα πέλματα κλειστά, παράλληλα μεταξύ τους, Γόνατα λυγισμένα, προσπαθείς να φέρεις τους μηρούς παράλληλα με το έδαφος αν είναι εφικτό. Επιμήκυνε όλες τις πλευρές του κορμού ομοιόμορφα προς το κεφάλι. Τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες η μια να κοιτάει την άλλη. Φέρε δικέφαλους προς τα αυτιά

Utkatasana on your toes

Η στάση της καρέκλας στης μύτες

Πάτα μύτες ποδιών, σήκωσε πέλματα ψηλά. Φέρε το κορμό σου πάνω στους μηρούς σου παράλληλους με αυτούς και τα χέρια παράλληλα με το έδαφος

Eka Pada Adho Mukha Svanasana

Η στάση του κάτω σκύλου με ένα πόδι ψηλά

Παλάμες ανοιχτές στο άνοιγμα των ώμων, σπρώξτε μακριά το πάτωμα και τεντώστε καλά τους αγκώνες. Μετακίνησε τη λεκάνη προς τα πίσω μακριά από τα χέρια και προς τα πάνω. Επιμήκυνε όλες τις πλευρές του κορμού ομοιόμορφα προς Τη λεκάνη χωρίς να δημιουργείς  υπερέκταση σε κανένα σημείο την Σ.Σ. Τέντωσε το ένα πόδι ψηλά.

Kumbhakasana

Η στάση της σανίδας με γόνατο στο στήθος

Από το σκύλο έλα στη σανίδα, μετακινώντας το βάρους μπροστά.  Φέρε τους ώμους ακριβώς κάτω από της παλάμες, λύγισε το πόδι που είχες ψηλά και φέρε το προς το στήθος. Ρούφα τον αφαλό σου προς την μέση κάνοντας ένα τόξο στη Σ.Σ και φέρνοντας το μέτωπο προς το γόνατο.

Utkata Konasan

Κάνε ένα μεγάλο βήμα, ώστε τα πόδια σας να είναι περίπου τρεις φορές πιο ανοιχτά από τους ώμους. Γύρισε τα δάχτυλα των ποδιών σου προς τα έξω, έτσι ώστε τα πόδια σου να είναι σε γωνία 45ο . Πάτα καλά τις μύτες των ποδιών σου και σήκωσε τις φτέρνες ψηλά. Λύγισε τα γόνατά, μέχρι η μηροί να έρθουν παράλληλοι με το έδαφός. Μείνε στο κέντρο χωρίς να γέρνεις  προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Φέρε τα χέρια σου στη προέκταση των ώμων με λυγισμένους αγκώνες 90ο .

Shunya mudra– Το μούντρα της θέλησης.  

Ενώνουμε την κορυφή του αντίχειρα με την κορυφή του μέσου. Αυξάνει αυτό το μούντρα λοιπόν τη  θέληση για μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία  και αναπτύσσει υπομονή και επιμονή.

Virabhadrasana I Variation

Παραλλαγή της στάσης του πολεμιστή 1

Το μπροστινό πόδι βρίσκετε λυγισμένο 90ο με το γόνατο ακριβώς πάνω από το αστράγαλο. Τοποθετείς το άλλο πόδι πίσω και διαγώνια τεντωμένο, πατώντας μύτες. Ο κορμός σου βρίσκετε παράλληλος σχεδόν με το έδαφος και τα χέρια σου ανοιχτά στη προέκταση τον ώμων. Το βλέμμα σου είναι προς τα κάτω ή αντίθετα από το μπροστινό πόδι.

Virabhadrasana I Variation with tied hands 

Δέσιμο στη παραλλαγή του πολεμιστή

Δένεις τα δάχτυλα των χεριών και ενώνεις τις παλάμες  σου πίσω από την μέση σπρώχνοντας τα προς τα πάνω και προς το κεφάλι σου με τεντωμένους αγκώνες.