Στάση του Πολεμιστή

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας να έχουν απόσταση περίπου ένα μέτρο το ένα από το άλλο. Στρίψτε το δεξί σας πόδι κατά 90 μοίρες και το αριστερό ελαφρώς προς τα μέσα. Τοποθετείστε τα χέρια σας στους γοφούς και χαλαρώστε τους ώμους, και έπειτα απλώστε τα χέρια σας πλαγίως, με τις παλάμες να κοιτούν κάτω. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο κατά 90 μοίρες. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, και παραμείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό. Έπειτα, αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.

Η στάση του Τριγώνου

Απλώστε τα χέρια σας σε κάθε πλευρά, έπειτα λυγίστε το σώμα σας πάνω από το δεξί σας πόδι. Τα πόδια σας πρέπει να έχουν απόσταση λιγότερο από ένα μέτρο (περίπου 90 εκατοστά), το πέλμα του δεξιού σας ποδιού πρέπει να είναι γυρισμένο 90 μοίρες, ενώ του αριστερού ποδιού στις 45 μοίρες. Ακουμπήστε το δεξί σας χέρι στο πάτωμα ή στο δεξί σας πόδι, πάνω ή κάτω από το γόνατο, και υψώστε το αριστερό σας χέρι προς το ταβάνι. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα πάνω και μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 αναπνοές. Επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά.

Η στάση του Δέντρου

Σταθείτε όρθιοι με τα χέρια στο πλάι. Ρίξτε το βάρος σας στο αριστερό σας πόδι, και τοποθετήστε το δεξί πέλμα στο εσωτερικό του αριστερού μηρού, με τους γοφούς να κοιτάζουν μπροστά. Μόλις βρείτε την ισορροπία σας, φέρτε τα χέρια μπροστά από το στήθος σε στάση προσευχής, με τις παλάμες ενωμένες. Εισπνέοντας, τεντώστε τα χέρια πάνω από τους ώμους. Οι παλάμες πλέον δεν είναι ενωμένες, και αντικρίζουν η μία την άλλη. Μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά.
*Tip για να διευκολυνθείτε: Ξεκινήστε τοποθετώντας το πέλμα στο εσωτερικό του αστραγάλου, και όσο σιγουρεύεστε για την ισορροπία σας, ανεβάζετέ το προς τα πάνω.

Η στάση του Πολεμιστή ΙΙΙ

Η στάση Πολεμιστής 3 είναι η κατάλληλή για ενδυνάμωση και ισορροπία, ενώ βοηθάει στην βελτίωση της πέψης. Γύρετε όλο το σώμα μπροστά έχοντας στο μυαλό σας πως ο κορμός, το ένα πόδι και τα χέρια πρέπει να βρίσκονται σε μία ευθεία και παράλληλα με το έδαφος. Μείνετε για 15-30 δευτερόλεπτα και επανέλαβετε με το άλλο πόδι.