Οι ξηροί καρποί είναι super θρεπτικοί και γευστικοί

Παρέχουν καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Πως μπορούμε να τους καταναλώνουμε;

  • Σκέτους ως σνακ
  • Σαν γαρνιτούρα πάνω σε smoothies, δημητριακά, στο γιαούρτι, σε σαλάτες
  • Σαν συστατικό σε healthy μπάρες που μπορεί να φτιάξουμε
  • Σε υγιεινά γλυκά

και γενικώς όπου πάει ο νους μας!

Από την τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών που έχουμε στη διάθεσή μας, εμείς και το Coconuts σου ξεχωρίσαμε τέσσερις συγκεκριμένα με πολλά τα οφέλη τους στην υγεία.

Αμύγδαλα

Παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.

Κάσιους

Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.

Πέκαν

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, αλλά έχουν πολύ πλούσια διατροφική αξία. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, τα μεταλλικά στοιχεία, και τα φυτοθρεπτικά συστατικά, αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή του συμπλέγματος των βιταμινών Β.

Καρύδια

Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ. Έχουν μια ιδανική ισορροπία υγιεινών λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένων και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.


Να αποφεύγεις όλους τους ξηρούς καρπούς που τους έχει προστεθεί ζάχαρη, αλάτι ή άλλα μπαχαρικά. Η προσθήκη αλατιού και ζάχαρης μπορεί να μετατρέψει ένα υγιεινό σνακ σε ανθυγιεινή συνήθεια.