Ήρθε η ώρα να ορίσεις τους στόχους σου για τις αλλαγές που σκοπεύεις να κάνεις για το νέο έτος. Και δεν μιλάμε για τους κλασσικούς στόχους που θέτουμε στο εαυτό μας, ‘να χάσω τόσα κιλά’ ή ‘θα κάνω γράμμωση’ (αν και αυτές οι ιδέες μπορούν να βοηθήσουν σε μερικές κατηγορίες). Όσο πιο ακριβείς είμαστε στις αποφάσεις μας , τόσο το καλύτερο. Έτσι, καταλήξαμε σε 6 εφικτούς στόχους γυμναστικής, που μπορεί να θελήσεις να βάλεις για το 2018. Επέλεξε ένα ή αντιμετώπισε και τους έξι. Όπως και να έχει, σίγουρα θα βγεις κερδισμένος/η στο τέλος.

  1. Τερμάτισε το 1ο σου αγώνα τρεξίματος

Γιατί έχει σημασία: Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δόξα που θα νιώσεις στη γραμμή τερματισμού  του πρώτου σου, αγώνα 5K, 10K, ημι-μαραθώνιο, μαραθώνιο ή τρίαθλο (κάνε τη δικιά σου επιλογή). Ακόμη και αν έχεις είδη καλύψει μια μικρή απόσταση παλιότερα, μπορείς τώρα να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, θα νιώσεις τόσο υπερήφανος/η για το μετάλλιο που θα κερδίσεις αφού θα καταφέρεις παραπάνω χιλιόμετρα ή λιγότερο χρόνο σε χιλιόμετρα που ήδη έχεις κάνει.

fitVPaddiction Goal:  Athens Authentic Marathon 42K

  1. Hit That Handstand

Γιατί έχει σημασία:  Εκτός από το ότι θα εντυπωσιάσεις εκπληκτικά τον εαυτό σου και τους φίλους σου, η εξισορρόπηση σε μια ανεστραμμένη θέση απαιτεί αρκετή δύναμη στο πυρήνα. Δυναμώνει επίσης τους μυς στα χέρια, τους ώμους και την πλάτη σου. Ακόμη, μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία στο άνω μέρος του σώματος , παίρνοντας ταυτόχρονα κάποια πίεση από τα πόδια σου (τουλάχιστον για λίγο).

fitVPaddiction Goal:  Taraksvasana – Handstand Scorpion

  1. Σωστές δυνατές έλξεις

Γιατί έχει σημασία: Πιθανώς να έχεις είδη κάνει την κίνηση των έλξεων – ένα από τα πρωταρχικά μοτίβα κίνησης του σώματος – αμέτρητες φορές μέσα στη μέρα σας. Έτσι, με την ενδυνάμωση της συγκεκριμένης περιοχής απλά κάνεις τις καθημερινές σου εργασίες ακόμη πιο εύκολες. Ξέρουμε και πιστέψτε μας,  κατανοούμε απόλυτα ότι αυτή η κίνηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ακριβώς, γι αυτό και πρέπει να προσπαθήσεις.

fitVPaddiction Goal: Closed Grip Pull Up

  1. Ισορροπία στο Κοράκι

Γιατί έχει σημασία: Μια δεξιότητα που επιθυμεί να καταφέρει κάθε yogi, το κοράκι σε παίρνει από μια βαθειά στάση για να βάλεις όλο το βάρος σου στα χέρια σου. Θα το κάνεις αυτό τοποθετώντας τα γόνατά σου σωστά πάνω στις μασχάλες σου. Όποιος θέλει να δουλέψει δυνατά, αλλά και διαφορετικά, στο πυρήνα και στην ισορροπία του, αυτή είναι η καταλληλότερη άσκηση.

fitVPaddiction Goal:  Flying pigeon pose

  1. Έτοιμοι για Pistol Squat

Γιατί είναι σημαντικό: Πιθανώς να κάνεις εκατοντάδες συνηθισμένα squat την ημέρα σωστά;  Αυτή  όμως η παραλλαγή με το ένα πόδι δίνει άλλη την πρόκληση σταθερότητας. Είναι μια μεγάλη δοκιμή για την αντοχή, την κινητικότητα του αστραγάλου και την ισορροπία σου. Τι θα κερδίσεις;  Βελτιωμένη κινητικότητα, αύξηση της δύναμης των μυών και βελτιωμένο συντονισμό.

fitVPaddiction Goal:  Pistol Squat on the Bosu

  1. Χορεύεις;

Γιατί είναι σημαντικό: Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη προπόνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτή που θα συνεχίζουμε να κάνουμε. Χορεύοντας  Όχι μόνο θα χαμογελάς μέσα από τον ιδρώτα σου, αλλά θα αυξήσεις επίσης και τους χτύπους της καρδιάς σου. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δουλέψεις ευχάριστα και διασκεδαστικά στην αντοχή, ενώ  ταυτόχρονα δοκιμάζεις και τις ικανότητες συντονισμού σας.

fitVPaddiction Goal:  Indian dance

 

 ” Dream it. Wish it. Do it”