Η ζωή είναι σίγουρα πολύ μικρή για να περνάμε το χρόνο μας με λύπη, ενοχή, θυμό ή φόβο. Tο καθήκον μας είναι να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, όσο είναι δυνατόν, έτσι ώστε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς την θέλουμε.

Τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω; Τι είναι αυτό που περιμένεις; Γιατί δεν ζεις πλήρως τη ζωή σου όπως τη θέλεις;

Η απάντηση είναι ο  “σαμποτέρ” σου

Δηλαδή ο εσωτερικός σαμποτέρ σου! Μην ανησυχείς, όλοι έχουμε ένα, σε μερικούς από εμάς μπορεί να είναι πιο δραστήριος από τους άλλους, αλλά είναι πάντα παρόν, παραμονεύοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, περιμένοντας την ευκαιρία να σαμποτάρει την ευτυχία και την επιτυχία μας.

Ο σαμποτέρ σας είναι:

  1. Το πράγμα που υποστηρίζει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι και αν το ακούσεις τότε δεν θα το κάνεις ποτέ.
  2. Το μέρος σου που κατηγορεί άλλους ανθρώπους όταν τα πράγματα πάνε στραβά ή όταν δεν επιτυχαίνεις τους στόχους σου.
  3. Το πράγμα που σου υπενθυμίζει τους λόγους να είσαι δυσαρεστημένος όταν κατά βάθος περνάς υπέροχα.
  4. Η φωνή στο κεφάλι σου που σου λέει ότι δεν αξίζεις την επιτυχία και την ευτυχία.
  5. Το πράγμα που σε πείθει ότι είσαι “πολύ” ψηλός, μικρός, φτωχός, ξεχασιάρης ανοργάνωτος, παράδοξος, ληθαργικός για να επιτύχεις τα αληθινά σου όνειρα.
  6. Το πράγμα που σε πείθει να τεμπελιάσεις ή να παρακολουθήσεις τηλεόραση αντί να κάνεις κάποια άσκηση.
  7. Ο λόγος που ανησυχείς.
  8. Ο λόγος που λυπάσαι.
  9. Ο λόγος που καθυστερείς
  10. Ο λόγος που έχετε αδικαιολόγητο φόβο για το άγνωστο, ο φόβος να χάσεις κάτι, ο φόβος της αποτυχίας, ο φόβος στο να είναι αρκετά καλός.

Βλέπεις, το πράγμα είναι ότι ο εσωτερικός μας σαμποτέρ μπερδεύεται. Το βασικό του καθήκον είναι η προστασία μας, είναι ο αγώνας μας, ο οποίος μπορεί φανεί πολύ χρήσιμος από την άποψη αυτή. Τροφοδοτεί τα μηνύματα που του δίνουμε μέσω των σκέψεών μας και ενισχύεται  ακόμα περισσότερο όσο τον εμπλέκουμε στη ζωή μας. Όσο περισσότερες αρνητικές σκέψεις έχουμε, τόσο περισσότερη τον ενθαρρύνουμε και δίνουμε στον σαμποτέρ μας να πιστεύει ότι τον έχουμε ανάγκη και εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη ζωή μας.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον σαμποτέρ μας είναι να το γνωρίζουμε, να τον εκπαιδεύσουμε έτσι ώστε να σας εξυπηρετεί θετικά. Παρακολούθησε τις σκέψεις σου για ένα από τα παραπάνω 10 σημάδια εσωτερικού σαμποτάζ. Όταν αναγνωρίσουμε το σαμποτέρ, τότε και μόνο μπορούμε να αποφασίσουμε εάν είναι θετικός ή όχι για εμάς αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας όπως την θέλουμε.

Άρπαξε την κάθε ημέρα, προχώρα στη ζωή σου, πες στο πλησιέστερο και αγαπητό σου πρόσωπο ή πρόσωπα, πόσο τους αγαπάς και χαμογέλασε αδιάκοπα!

“Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today. Love like there is no tomorrow. Dance like no one is watching.”