Στεφανία Βαϊδάνη

  1. Είσαι μόλις 20 χρονών και έχεις δημιουργήσει το δικό σου brand στην ελληνική αγορά. Πως αισθάνεσαι που εκπληρώνεις το όνειρο σου?

Ευτυχία ίσως είναι η λέξη που ταιριάζει περισσότερο στην ερώτηση αυτή. Η κολλητή μου με είχε ρωτήσει πρόσφατα αν η μόδα είναι πάθος μου. Χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά της απάντησα με σιγουριά πως δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να νιώθω πιο πλήρες από αυτό.

  1. Πως και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μόδα? Έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι και οι γονείς σου σχετίζονται με το χώρο?

Από 5 ετών, ίσως ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο θυμάμαι ακόμη και το λεύκωμα του παιδικού σταθμού που έγραψα: “Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σχεδιάστρια μόδας όπως η μητέρα μου”. Λίγο πριν αποφοιτήσω επισκέφτηκα το Μιλάνο με τους γονείς μου (την σχολή που ίδιοι μου είχαν προτείνει το Institute Marangoni. Χωρίς δεύτερη σκέψη έκανα τις απαραίτητες διαδικασίες και έφυγα για Μιλάνο. Οι γονείς ποτέ τους δεν με πίεσαν στο να ακολουθήσω το επάγγελμα που και οι ίδιοι έκαναν, αντιθέτως πάντοτε μου έλεγαν να κάνω αυτό που αγαπώ. Κατάφεραν ωστόσο να με κάνουν να αγαπήσω τόσο πολύ αυτό που έκαναν, συνεπώς πιστεύω ότι έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου να ασχοληθώ με τον χώρο αυτό.

  1. Ποία ήταν τα συναισθήματα σου όταν πραγματοποίησες τη δική σου επίδειξη?

Συγκίνηση, το όνειρο μου πραγματοποιούνταν. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από 5 ετών. Ξέρετε, το πιο όμορφο στον χώρο αυτό είναι να βλέπεις τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα μέσα στα ρούχα σου. Να αποτελείς επιλογή για εκείνους όχι λόγω της κοινής αξίας που ίσως σου δοθεί, αλλά λόγω της ευχαρίστησης  που αισθάνονται μέσα σ’ αυτά.

  1. Θαυμάζεις κάποιο σχεδιαστή τον όποιο ίσως και ως πρότυπο?

Μου κάνουν συχνά αυτή την ερώτηση, θαυμάζω οποιονδήποτε δημιουργεί. Μου αρέσουν οι σχεδιαστές που σέβονται την ταυτότητα των brands, αλλά που συγχρόνως  δίνουν μια νέα πνοή πιο σύγχρονη. Για παράδειγμα Allessandro Michelle  (Gucci), Demna Gvasaglia (Balenciaga, Vetements), Phoebe Phillo (Celine) .

  1. Η ελληνική βιομηχανία ευνοεί τους νέους σχεδιαστές?

Τον τελευταίο χρόνο πολύ! Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική βιομηχανία κάποτε ήταν πολύ πιο δυνατή, αλλά έχει αρχίσει μα αναπτύσσεται με την άφιξη των εξαιρετικών  Greek Designers, οι οποίοι έχουν μαγέψει το εξωτερικό.

  1. Θα σκεφτόσουν να φύγεις στο εξωτερικό για σπουδές η ακόμα και για να εξελίξεις το brand σου?

Σπούδασα στο εξωτερικό για 3 χρόνια συγκεκριμένα στο Μιλάνο όπως προανέφερα. Θα βρίσκομαι στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα με σκοπό να δημιουργήσω γερές βάσεις στη χώρα μου και έπειτα να εξαπλωθεί αν όλα πάνε καλά και στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να ξεκινάς πάντα από τη βάση σου.

  1. Εκτός από μόδα, έχεις και άλλες ασχολίες?

Μου αρέσει πολύ η τέχνη και το θέατρο, περνώ πολύ συχνά τον χρόνο μου σε gallery, προσπαθώ να το συνδυάσω με τα ταξίδια μου, καθώς αποτελεί ένα ακόμη πάθος.

  1. Ποια είναι η σχέση σου με τη υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική?

Αγαπώ την υγιεινή διατροφή καθώς επίσης και την γυμναστική. Από μικρή ασχολούμουν με το χορό, πειραματίζοντας σε διάφορα είδη, όπως το μπαλέτο, το σύγχρονο  και το λάτιν. Τα τελευταία δυο χρόνια ασχολούμαι με την αεροβική γυμναστική και το CrossFit.

  1. Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια? Τι να περιμένουμε από εσένα?

Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δημιουργήσω πάντοτε  με αγάπη και να δείξω προς τα έξω την δύναμη και την ομορφιά της Ελλάδος ακόμη και στον κόσμο της μόδας.

 

Μπορείτε να την ακολουθήσετε και στα social media της instagram/facebook